Η ιστορία του Χοροστασίου

Posted By on May 25, 2014

Προπώληση Εισιτηρίων: 

https://www.ticketservices.gr/event/mcf-epistrofi-xorostasi/


gnwmiko

Το «Χοροστάσι» δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2004 με σκοπό να ενώσει τους ανθρώπους που αγαπούν την παράδοση και επιθυμούν τη διάσωση, τη διατήρηση και τη διάδοσή της.

Περισσότερα από 300 άτομα συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια του Συλλόγου μας, τα οποία δραστηριοποιούνται σε τμήματα παραδοσιακών και λαϊκών χορών, χορωδίας και μουσικής.
 
Στο τμήμα παραδοσιακών και λαϊκών χορών διδάσκονται χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδος και του Ελληνισμού γενικότερα, όπου ταυτόχρονα αναδεικνύονται και η μουσική αλλά και τα έθιμα που τους συνοδεύουν. Λειτουργούν τμήματα για παιδιά άνω των 5 ετών και για ενήλικες όλων των επιπέδων.
 
Αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης αποτελεί και το δημοτικό τραγούδι.Για το λόγο αυτό λειτουργεί και τμήμα χορωδίας που απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες άνω των 13 ετών και στο οποίο διδάσκονται παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα σε συνδυασμό με φωνητική και ιστορία της μουσικής, συνδυάζοντας πάντα τα φωνητικά μαθήματα με την ιστορία της μουσικής. Στο τμήμα της μουσικής διδάσκονται, σε ολιγομελή τμήματα, κρουστά, γκάιντα και λαούτο καθώς και άλλα παραδοσιακά όργανα, ανάλογα με το ενδιαφέρον των μελών του Συλλόγου.
 
Τα μέλη του Χοροστασίου έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθούν σεμινάρια χορού και τραγουδιού από ειδικούς της κάθε περιοχής, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και να συμμετέχουν σε φεστιβάλ και εκδρομές σε μέρη με λαογραφικό ενδιαφέρον.
 
Η προσπάθεια και η δουλειά των μελών μας παρουσιάζεται στις εκδηλώσεις του «Χοροστασίου» με πιο πρόσφατη τη μεγάλη διήμερη παράσταση στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018, με τίτλο «Αντικριστά & Αμολυτά: Οι αναμνήσεις ενός περιηγητή»

Τα μαθήματα διεξάγονται καθημερινά, πρωινές και  απογευματινές ώρες και με τμήματα για κάθε επίπεδο. 

 


 

Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του Χοροστασίου με το να γίνετε μέλη στην ομάδα μας στο Facebook.

 


About The Author

Comments