Νέα

21η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Χοροστάσι Ο κορωνοϊός έχει στερήσει από όλους μας πράγματα που θεωρούσαμε μέχρι πριν δεδομένα. Από κάποιους όμως έχει στερήσει κάτι πολύ πιο σημαντικό από τις εξόδους και την ψυχαγωγία. Αυτό είναι το αίμα που τους είναι αναγκαίο, αλλά τα αποθέματά του έχουν μειωθεί πολύ λόγω του φόβου για την πανδημία. 

Το Χοροστάσι προσπαθεί, με όποιον τρόπο μπορεί, να παραμένει σταθερό στην προσφορά αίματος σε όσα μέλη του βρίσκονται σε ανάγκη τα ίδια ή οι δικοί τους άνθρωποι. Για τον λόγο αυτόν, διοργανώνει αισίως την 21η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 και ώρες 10:00-13:30 στα γραφεία του Χοροστασίου (Άπω Ανατολής 27 και Αντικυθήρων). 

Λόγω του ότι το Χοροστάσι λειτουργεί ως αμιγής χώρος COVID FREE, στην αιμοδοσία αυτή μπορούν να είναι παρόντες μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Να σημειωθεί ότι αυτός ο περιορισμός ΔΕΝ έχει να κάνει με τη διαδικασία της αιμοδοσίας αλλά με τον τρόπο λειτουργίας του Χοροστασίου την περίοδο αυτή. Όσα μέλη ή δικοί τους άνθρωποι, δεν έχουν τα παραπάνω πιστοποιητικά αλλά θέλουν να δώσουν αίμα για την τράπεζα αίματος του Χοροστασίου μπορούν να κλείσουν κανονικά ραντεβού στο Ασκληπιείο Βούλας και να το δηλώσουν αντίστοιχα.    

Για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη αιμοδοσία είναι απαραίτητο το ραντεβού, καθώς θα πρέπει να μπαίνει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στον χώρο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στο 6977951957 (Δευ-Παρ, 18:00-21:00) ή να στείλετε email στο info@xorostasi.gr

Προϋποθέσεις
• Μάσκα
• Αστυνομική ταυτότητα, ΑΜΚΑ, κάρτα αιμοδότη (αν υπάρχει)
• Ραντεβού (τέσσερεις θέσεις ανά 15 λεπτά)
• Να αισθάνεστε καλά στην υγεία σας
• Να μην έχετε δώσει αίμα τους τελευταίους 3 μήνες

Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να δώσετε αίμα, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις παρακάτω γενικές οδηγίες: https://ekea.gr

Μπορείτε φυσικά να ενημερώσετε και δικούς σας ανθρώπους και φίλους, ώστε να βοηθήσουν και αυτοί, ακόμα και αν εσείς δεν μπορείτε να δώσετε για τον οποιονδήποτε λόγο.

Το Χοροστάσι και τα μέλη του είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν! Προσαρμοζόμαστε λοιπόν στα νέα δεδομένα και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τους συνανθρώπους μας! Σας περιμένουμε όλους!