Νέα

Αντικριστά & Αμολυτά: Οι αναμνήσεις ενός περιηγητή

Αντικριστά & Αμολυτά: Οι αναμνήσεις ενός περιηγητή

 

Ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι» σας προσκαλεί στην πολιτιστική-λαογραφική εκδήλωση με τίτλο «Αντικριστά & Αμολυτά: Οι αναμνήσεις ενός περιηγητή», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΕΛΤΑ 15, Παλαιό Ψυχικό.

Φέτος, η εκδήλωσή μας ακολουθεί τα βήματα ενός περιηγητή που έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή σε ταξίδια στην αγαπημένη του Ελλάδα. Καθώς προσπαθεί να ξαναζωντανέψει τις μνήμες και τις ιδιαίτερες εμπειρίες του από την ελληνική ύπαιθρο και την ηπειρωτική Ελλάδα γύρω στο 1930, βιώνουμε κι εμείς μαζί του τις στιγμές που έζησε παρακολουθώντας χορούς, πανηγύρια, γλέντια και γιορτές Ελλήνων. Των Ελλήνων που ξέρουν να γλεντούν και να αγωνίζονται ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Και αυτό το κάνουν συλλογικά, γιατί η ζωή αποκτά πάντα μεγαλύτερη αξία όταν τη μοιράζεσαι. Aμολυτά & αντικριστά, γιατί ο άνθρωπος επιλέγει να νιώθει ελεύθερος, αλλά ταυτόχρονα επιθυμεί και το μαζί.

Σε δύο μέρες, παρουσιάζεται η πορεία του περιηγητή μας, οι εμπειρίες του και οι αναμνήσεις του. Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου τα βήματά του μας πάνε από την Καρδίτσα στη Χίο, από τις Σέρρες στη Θράκη, από τη Δράμα στο Μέτσοβο και από την Κρήτη στην Κύθνο. Αντίστοιχα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου μεταφερόμαστε από την Ελασσόνα στην Ικαρία, επιστρέφουμε στη Δράμα και μετά πάμε στη Νάξο, σταματάμε στη Γουμένισσα λίγο πριν πάμε στη Λήμνο, περνάμε από τη Ρόδο στα Αλάτσατα και καταλήγουμε στον Δομοκό. Το ταξίδι αυτό θα συνοδεύεται από ένα έντυπο με πλούσιο λαογραφικό και φωτογραφικό υλικό.

Σας περιμένουμε λοιπόν στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20:00 (γενική είσοδος 10 ευρώ- 5 ευρώ για τα παιδιά μέχρι 8 ετών), για να ταξιδέψουμε μαζί με τον περιηγητή μας, με τη βοήθεια 300 χορευτών και 30 μουσικών, που θα προσπαθήσουν να ζωντανέψουν στη σκηνή του ιστορικού αυτού θεάτρου τις ιδιαίτερες εικόνες που έζησε στην Ελλάδα μας.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

***Η προπώληση των προσκλήσεων ξεκινάει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου! Θα πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Τετάρτη και ώρες 19:00-22:00.***

Πηγή Φωτογραφίας Αφίσας: McCabe, R. A., Στον δρόμο για την Ελλάδα, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πατάκη

FACEBOOK EVENT

TRAILER
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018-2019

Οι εγγραφές για όσους επιθυμούν να μπουν στην οικογένεια του Χοροστασίου θα γίνουν από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρες 18:00-21:00 στο Χοροστάσι (οδηγίες για το πώς θα έρθετε στο Χοροστάσι μπορείτε να βρείτε εδώ).

Για την εγγραφή σας απαιτούνται δύο φωτογραφίες και ιατρική βεβαίωση ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτού του είδους τη δραστηριότητα.

Το νέο πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να το βρείτε εδώ.