Νέα

Γνωρίζουμε τα πνευστά με τον Ανδρέα ΧατζηανδρέαΤο Χοροστάσι σάς προσκαλεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 11:00, για μια γνωριμία με τα πνευστά όργανα της Ελλάδας. 

Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι ο Ανδρέας Χατζηανδρέας, πολύ αγαπητός συνεργάτης του Συλλόγου και εξαιρετικός μουσικός, ο οποίος μπορεί να λύσει όποιες απορίες έχετε σχετικά και, γιατί όχι, να σας μάθει και την τέχνη!

Ακολουθεί ένα μικρό βιογραφικό του για όποιον δεν τον γνωρίζει:

Ο Ανδρέας Χατζηανδρέας κατάγεται από τις Σέρρες, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με ειδίκευση στο παραδοσιακό κλαρίνο. 

Η αγάπη του για την παραδοσιακή μουσική ξεκίνησε ακόμη από την παιδική του ηλικία. Από την ηλικία των 8 ετών ασχολήθηκε με το παραδοσιακό κλαρίνο έχοντας για πρώτο δάσκαλο του τον μουσικό Σταύρο Βασδέκη. Το ταλέντο του πάνω στη μουσική εξελίχτηκε όταν μαθήτευσε στο Μουσικό Σχολείο των Σερρών και στη συνέχεια όταν φοίτησε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου έχοντας για δασκάλους μερικούς από τους πιο καταξιωμένους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού κλαρίνου όπως, τον Λάμπρο Καραφέρη, Σταύρο Κουσκουρίδα, Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο και Κώστα Ζέρβα. 

Παίζει επίσης και διδάσκει τα εξής μουσικά όργανα: καβάλ(ι), φλογέρες, γκάιντα, τσαμπούνα και παραδοσιακά κρουστά (τουμπελέκι, ντέφι, νταούλι). Έχει γνώσεις Βυζαντινής Μουσικής και κατέχει το πτυχίο της «Αρμονίας» της Ευρωπαϊκής μουσικής και της «Ενοργάνωσης». Από πολύ μικρή ηλικία συμμετείχε σε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Έχει διδάξει παραδοσιακά όργανα σε πολιτιστικούς συλλόγους, ωδεία και σχολές παραδοσιακής μουσικής των Σερρών, της Θεσσαλονίκης και της Αττικής ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως καθηγητής παραδοσιακού κλαρίνου στα Μουσικά Σχολεία.

Σας περιμένουμε όλες και όλους, με μεγάλη χαρά!

Οδηγίες για να έρθετε στο Χοροστάσι

Facebook Event