Νέα

Παραδοσιακό γλέντι με το Χοροστάσι 2017

Γλέντι με το Χοροστάσι, 2017

Ανοιξιάτικο το φετινό παραδοσιακό γλέντι του Χοροστασίου μας, πάντα όμως με το ίδιο κέφι και την ίδια καλή παρέα!

Σταθεροί λοιπόν στην παράδοση, σας περιμένουμε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, και ώρα 13:00, στο εξαιρετικό και αγαπημένο ΚΤΗΜΑ ΛΙΑΡΟΥ, για να γλεντήσουμε και να περάσουμε καλά! Χάρτη για το κτήμα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Μαζί μας, σταθεροί συνεργάτες στο… «έγκλημα», οι:

–> Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο)
–> Γιάννης Παυλόπουλος (τραγούδι και βιολί)
–> Μαρώ Καβαλιέρου (τραγούδι)
–> Θοδωρής Γιαννόπουλος (λαούτο)
–> Γιάννης Γευγελής (κρουστά)

Στα 25 ευρώ της πρόσκλησης περιλαμβάνεται πλούσιο μενού και ελεύθερη κατανάλωση σε ποτά.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 210 96 05 494 (Καθημερινά, 6-9 το απόγευμα).

Facebook event

Πάρτε την παρέα σας και ελάτε να διασκεδάσουμε, όπως μόνο το Χοροστάσι ξέρει να διασκεδάζει! Σας περιμένουμε όλους!
 

Της Παναγιάς χορευτών αχνάρια

Ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι» πραγματοποίησε το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 την καθιερωμένη πολιτιστική-λαογραφική εκδήλωσή του με τίτλο «Της Παναγιάς χορευτών αχνάρια», στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», στο Λόφο του Φιλοπάππου. .

afisa_light

Πάνω από 2000 θεατές παρακολούθησαν τις δύο μέρες της εκδήλωσης, όπου παρουσιάστηκε ένα μικρό δείγμα αυτών των πανηγυριών, όπως τελούνταν, τελούνται ή θα θέλαμε να τελούνται. Το Σάββατο 25 Ιουνίου παρουσιάστηκαν πανηγύρια από την Παναγία Λιμποχόβου (Τρίκαλα), την Παναγία τη Φιδιώτισσα (Κεφαλονιά), την Παναγία της Γουμένισσας (Κιλκίς), την Παναγία Οδηγήτρια (Κέρκυρα), την Παναγία Καστριανή (Κέα), την Παναγία Φανερωμένη (Νέα Αρτάκη Ευβοίας) και την Παναγία Σουμελά (Πόντος). Αντίστοιχα, την Κυριακή 26 Ιουνίου παρουσιάστηκαν πανηγύρια από τη Μεγάλη Παναγιά (Σαμαρίνα Γρεβενών), την Παναγία την Εκατονταπυλιανή (Πάρος), την Παναγία Μολυβδοσκέπαστη (Κόνιτσα), την Παναγία την Παντοβλεπούσα (Θάσος), την Ξυλοπαναγιά (Σέριφος), την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα (Κύθηρα) και την Παναγιά Κανάλα (Κύθνος).

Ευχαριστούμε θερμά όσους ήρθαν να δουν την εκδήλωσή μας, όσους βοήθησαν στο να γίνει πραγματικότητα και ευχόμαστε να ανταμώσουμε ξανά σε ανάλογες και καλύτερες συνθήκες!

Για όποιον επιθυμεί να αγοράσει το DVD της εκδήλωσης (4 DVD, 20 ευρώ) και το ένθετο (10 ευρώ) μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας στο email του Συλλόγου: info@xorostasi.gr.
Συμμετοχή στο πρώτο “Χορεύουμε για τη Ζωή” στην Αθήνα (08/06/2015)

Ήταν μεγάλη η τιμή μας να συμμετάσχουμε στην πρώτη Φιλανθρωπική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση “Χορεύουμε για τη Ζωή” που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2015 στο θέατρο Δόρα Στράτου.

Ελπίζουμε να είναι αυτή μόνο η αρχή για τη συνέχεια και να έχουμε τη δυνατότητα να αποτελούμε μέρος και άλλων ανάλογων εκδηλώσεων που αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο της παράδοσης.